Csillagolvasó

"Valamennyien a csatornában fekszünk, de némelyikünk a csillagokat nézi." (Oscar Wilde) ............................. “Egy olyan ember, aki nem olvas könyveket, semmivel sem különb annál, mint aki nem tudja elolvasni őket.” (Mark Twain)

Friss topikok

  • *Almácska*: hééééééééééééééékáááááááááás!! te miért tudod, hogy BCs??????? fedd föl magad, te hun! :D:D:D (2011.04.30. 14:14) tanulság
  • *Almácska*: Azért, mert sírnom kell, ha arra gondolok, hogy nekem ezt még nem mondták, pedig mennyire szeretné... (2010.09.28. 10:50) maga? igen!
  • *Almácska*: Nem lennék egyedül? megnyugtató. :) Írhatnál te is blogot, hogy lássam, te hogyan bírkózol meg egy... (2010.09.28. 10:46) tanárnak lenni...
  • *Almácska*: Bizonyára. De eddig nem ismertem egyetlen normális Dávidot sem. hohóóó!! Most eszmélek!! Dehogynem... (2010.09.28. 10:44) Egy lányról
  • Kleopatra: Attól függ, hogy kire gondolsz, amikor kijelented, hogy "nincs még egy ember, aki így tudja olvasn... (2010.09.16. 15:41) Olvadás...

Linkblog

2009.12.26. 18:35 *Almácska*

ájlávju, Truman Capote

Címkék: film képek könyv!!!

A Tiffany’s

 

New York, sőt alighanem az egész világ leghíresebb ékszerüzletét 1837-ben alapította a Connecticut államból érkezett Charles Lewis Tiffany. Az alapító szülei méteráru- és papírkereskedelemmel foglalkoztak. Az első Tiffany ékszerüzlet a Broadway 259. szám alatt nyitotta meg a kapuit. A Tiffany fennállása során hatszor költözött új helyre: lényegében követte a mind északabbra költöző New York-i elitet. 1940-ben költözött az 5. sugárút és az 57. utca sarkára. A cég szimbóluma a gyémánt. 1877-ben Dél-Afrikában egy kanárisárga színű gyémántot találtak. Mr. Tiffany megvásárolta a követ, és Párizsba küldte csiszoltatni. Csiszolás után a kő 128,54 karátos volt 90 felülettel, hogy ezzel a maximális csillogást érjék el. 2,5 × 2,5 centiméteres méretével a legnagyobb gyémántnak számított akkoriban. Ezt a becses ékszert mindössze ketten viselhették: egyikőjük Audrey Hepburn volt az Álom luxuskivitelben forgatása idején. A cég szakmai rangját bizonyítja egyebek mellett az is, hogy a Tiffany foglalat vált az Egyesült Államokban az eljegyzési gyűrűk leggyakoribb foglalatává, mivel maximálisan kiemeli a kő ragyogását. Régebben a gyémántok koronafoglalatokba kerültek, melyekben a kövek mélyen ültek, kevés fényt kaptak. Mr. Tiffany ötlete volt a hatágú foglalat, amely azóta szabvány foglalattá vált a gyémántok esetében. Ez a technika távol tartja a követ a foglalattól, ezért alulról is be lehet látni a kőbe.

A Tiffany szoros kapcsolatot épített ki az amerikai kormánnyal, vevői közé tartoztak olyan elnökök is, mint Abraham Lincoln, Ulysses S. Grant és John Fitzgerald Kennedy. A XIX. század végén a kormány úgy döntött, hogy megújítja az Egyesült Államok nagypecsétjét. A Tiffany vésnöke, James Whitehouse tervezte meg az új pecsétet. Pontos, precíz és megbízható munkájának köszönhetően a cég neve rövid idő alatt egyenlő lett a minőséggel, és az 1850-es évektől kezdve a Tiffanyt egyre gyakrabban kérték fel különböző rangos sportesemények trófeáinak megtervezésére és elkészítésére. Például az NBA és a NASCAR trófeái szintén a Tiffanynál készülnek. A cég 1987-ben ünnepelte alapításának 150. évfordulóját. A jubileum tiszteletére egy könyv jelent meg a Tiffany történetéről. A kiadvány bevezetőjébe Audrey Hepburn a következőket írta:

„Kedves Tiffany! A szép dolgok mindig örömet okoznak, ezért nem homályosul el a Tiffany művészetének csillogása. A neved 150 éve egyet jelent a szépséggel, stílussal, minőséggel és állandósággal. Felderítettél minket az ékszereiddel, kivilágítottad az otthonainkat a lámpáiddal, ezüstöddel csillogóvá tetted az asztalunk. Megtisztelted az életünket – az enyémet mindenképpen, hiszen meghívtál reggelizni. Hányan mondhatják el, hogy kávét ittak és croissant-t ettek a Tiffanyban? Ezt az emléket mindig megőrzöm. Boldog születésnapot, drága T., szeretettel, de irigykedve is, hiszen 150 év után egyetlen ráncod sincs, de hát a minőség nem öregszik! Odaadó barátod: Audrey Hepburn”

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bigapple.blog.hu/api/trackback/id/tr731624595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása